Rebríčková sezóna 2013

21.10.2013 10:17

Tohtoročná sezóna bola poznamenaná slabšou účasťou oproti minulým ročníkom, keď klasifikovaných bolo len 51 hráčov. Nič to ale nezmení na fakte, že víťazom sa stal len 14-ročný Ľubomír Hajdóni, čo bude zrejme na dlhé roky neprekonateľný rekord. Svoje vedúce postavenie ešte umocnil tým, že v rebríčku neprehral ani jeden zápas a nebyť prehry vo finále Masters vyhral by aj všetky 3 turnaje. Vlnu mladej generácie doplnil Martin Čákovský (13.), ktorý sa stal skokanom roka o 33 miest. Ďalšie zaujímavé zlepšenie zaznamenal Vlado Benčaj (6.) o 22 miest a Rasťo Kravár (7.) o 15 miest. Ženskú časť rebríčka po roku opäť vyhrala Lucka Bezáková (36.). Nováčikom roka sa stal Vlado Majzlík (29.), ktorému v lepšom umiestnení zabránili viaceré zranenia počas sezóny.

Budúci rok nás čakajú opäť menšie zmeny. V snahe prilákať na turnaje aj nižšiepostavených hráčov sa všetky turnaje budú hrať na 1 set a v skupinách. Všetci hráči si tak zahrajú s viacerými protivníkmi a pri menšej záťaži, pretože v záverečných fázach sa stále častejšie objavovali skrečované zápasy. Čo je najdôležitejšie, skupinovým systémom sa zamedzí odchádzaniu porazených hráčov v prvých kolách, a zlepší sa tak celková atmosféra na turnajoch. 

Ďalšou zmenou bude upravenie bodového ohodnotenia hráčov, ktoré bude pred začiatkom sezóny upresnené v pravidlách.

Keďže sa túto sezónu nebude konať zimná liga, prajem všetkým tenistom kvalitnú zimnú prípravu, aby sa nás na jar zišlo čo najviac a v čo najlepšej forme.

Späť

Kontakt

Mgr. FRANCISTY Radoslav - tenisový tréner s licenciou

0908 252 787

© 2008-2024, všetky práva vyhradené

Vytvorte si webové stránky zdarma!Webnode